Interview: Cofocos første chocolatier

Fakta


Navn: Christina Bruun Rasmussen
Alder: 20 år
Arbejdsstilling: Kokkeelev på Restaurant Cofoco
Fritidshobby: Træner cheerleading i min fritid.
Hvor ser du dig selv om 5 år: Forhåbentlig er jeg dessertkok, somewhere i Danmark – forhåbentlig København og forhåbentlig også stadig i Cofoco. Jeg vil vildt gerne, på et tidspunkt, åbne mit eget chokoladeværksted. Et sted hvor man kan komme og få et stykke god kage, et stykke chokolade og en god kop kaffe og snakke om livets strabadser. Jeg vil gerne gøre andre mennesker glade med mine skills. Men nu må vi se, hvad tiden viser, og forhåbentlig viser det gode ting.

Jeg har nærmest altid gerne villet være kok, så 10. Klasse på Hotel- og Restaurantskolen var en god begyndelse. Så blev jeg ret hurtigt forelsket i chokolade. Derudover vil jeg gerne være dessertkok. Men for ikke at skulle bruge endnu 4 år på konditoruddannelsen, så begyndte jeg at tænke over chocolatier uddannelsen.  

Hvordan har rejsen til chocolatier-titlen været? 

Det har været pisse hårdt. Lærerigt. Sjovt. Det var uden tvivl nogle af de hårdeste 6 måneder, jeg har gennemført i mit liv. Det er ikke løgn, når jeg siger, at jeg flere gange var ved at smide håndklædet i ringen, fordi det var så hårdt. For selvom jeg var i gang med en efteruddannelse skulle jeg stadig passe mit fuldtidsarbejde ved siden af. 

Selvfølgelig var det hele ikke ned ad bakke, for jeg havde fantastiske cheferpå Restaurant Cofoco, som lod mig træne og øve, hver gang der var plads til det. For uden de timer var jeg aldrig blevet så dygtig, som jeg er nu. 

Så med alle de bump på vejen, og uanset hvor hårdt det var, så har jeg aldrig været gladere, end jeg er lige nu. Det bedste ved rejsen hertil, er helt klart at se den udvikling jeg har gennemgået. 

Hvilket af dine chokoladeværker er du er stoltest af?

Det må være den opgave jeg afleverede til min eksamen. Det er den opgave jeg arbejdede på i 5 måneder, trænede til, udviklede opskrifter og smage til. Så det er uden tvivl det værk, jeg er mest stolt af. Det tog mig 3 måneder at udvikle opskrifter på de stykker chokolade jeg lavede, og det er bare smagene. 

Hvad har været det bedste ved chocolatier uddannelsen?

Jeg har lært helt vildt meget af denne her uddannelse, ikke kun af chokolade, men ting som jeg kan tage med videre i livet som kokkeelev. Derudover er jeg bare modnet virkelig meget efter denne uddannelse, fordi det er en uddannelse, hvor du kun er sammen med motiveret, engagerede voksne mennesker, som ved, hvad de vil, og dét har også været en af de bedste ting ved rejsen hertil.