Minimizing Food Waste

Fighting the waste of food

Everyday we actively work towards making the most use of each ingredient, in order to contribute to bringing down the high amount of food waste.

Every day, we are actively working towards utilizing as much of our products as possible in order to reduce food waste.

Every year 700.000 tons of good food is trashed in Denmark. 5 % of this wasted food comes from the hospitality industry, which may not sound like a lot, but it actually accumulates to 35.000 tons of food each year, and that is something we want to change for the better. 

The PLEDGE on Food Waste

Hos Cofoco sætter vi vores standard for bæredygtighed meget højt og sigter efter at indgå samarbejder med virksomheder og organisationer både indenfor og udenfor landets grænser, som har samme bæredygtige visioner. Dette gælder også, når vi snakker om noget så lokalt som madspild. 

For at få et større, internationalt perspektiv og ikke mindst inspiration til, hvordan vi kan engagere vores gæster, er vi indgået i et samarbejde med The PLEDGE on Food Waste

"Danish companies are once again showing that they are ahead of the rest by at least 5 to 10 years. Even with nicely streamlined operations, Cofoco’s genuine commitment to food waste prevention through the PLEDGE really shows its intention to set the standard very high" - Benjamin Lephilibert, Managing Director, LightBlue Environmental Consulting

The PLEDGE on Food Waste er et internationalt, selvstændigt program med fokus på 9 nedslagsområder designet til at mindske madspild, nedbringe omkostninger og ikke mindst visualisere opnåede resultater. Du kan se de 9 punkter i visualiseringen nedenfor. 

Det overordnede mål for os alle er at skåne miljøet så meget som muligt, og det skal ikke gøres op i kroner og øre - men hvis vi kan nedbringe vores madspild med en signifikant mængde, frigiver dette økonomi til at købe mere bæredygtige råvarer, og ikke mindst investere i flere bæredygtige tiltag, som vores solcellepark i Nees

Vi arbejder på, at alle vores restauranter på sigt bliver certificeret af The PLEDGE on Food Waste. Som udgangspunkt kører vi pilotprojekt på Restaurant Høst og the italian, og satser på vi inden efteråret, har en certificering i hus.

Der er også tiltag du som gæst kan gøre - bl.a. 

  • at spørge til at få evt resterende mad med hjem i en såkald "Doggy bag"
  • bestil ikke mere end du kan spise. Du kan altid bestille mere mad, hvis du stadig er sulten.

ReFood certification