Årets kok 2017 holdt pop-up middag på Scarpetta

Italiensk med et twist

Det var med gensynets glæde at vi kunne byde Årets Kok 2017, Peter Yung indenfor på Scarpetta Rantzausgade i sidste uge, da der blev afholdt en 2-dages pop-up med den prisbelønnede kok. Tilbage i 2014, da restaurant Llama åbnede i Lille Kongensgade var Peter Yung nemlig en del af det originale køkkenchef-team. Siden da har han arbejdet i ind og udland bl.a. som køkkenchef på Restaurant Kanalen på Christianshavn, og i 2017 blev han kåret som Årets Kok af Horesta.

Sidste uge vendte han så tilbage til Cofoco for at holde en 2 dages pop-up middag på Scarpetta Rantzausgade. Peter havde i samarbejde med køkkenstaben på Scarpetta sammensat en 5-retters menu, der derudover bød på lækre snacks for gæsterne at starte ud på.

Netop denne snack bestod af pizza med trøffel og blomkål, samt hjertesalat med den klassiske italienske dressing bagna cauda.

I løbet af aftenen fik gæsterne serveret italienske klassikere – burrata og Vitello Tonato og her var det tydeligt, at Peter Yung nyder at udfordre smage og give sine gæster en oplevelse ud over det sædvanlige. Burrataen blev serveret med abrikoser, havtorn coulis og sprød boghvede, der gav det sidste knas til den fede ost. Vitello Tonatoen bestod af friskhakket kalvetatar med tomat og katsoubushi (tunflager).

Der er naturligvis ingen vej uden om pasta i det italienske køkken. Peter Yung havde til lejligheden valgt pastatypen Agnolotti, der stammer fra Piemonte regionen. Agnolottien blev fyldt med jomfruhummer samt tilsat et twist med friske tomater og rigeligt med persille. 

Hovedretten bestod af Coniglio di piemontese – saftig og mør kaninroulade med baby-zucchini, citron verbena og salturt.

Ingen italiensk middag er fuldendt uden en ”dolce”, og her kunne gæsterne nyde en tærte med mælkechokolade, brombær og skovbær gelato.

Peter Yungs stil passede som hånd i handske i Scarpettas kulinariske univers, hvor det italienske køkken hver dag bliver udforsket og udfordret med nye og spændende fortolkninger af klassikere.

I vinmenuen var Piemonte igen tema og bød på både Spumante, Pinot Grigio, Pinot Nero samt en sød Birbét til at afslutte middagen.

Stemningen på Scarpetta var fuld af forventning, og det var tydeligt at mærke, at billetterne var blevet revet væk.

Og netop disse forventninger, glædede Peter Yung sig til at opfylde: ”Det er altid spændende at skulle lave en pop-up, fordi man kun har de få dage, hvor alting skal sidde lige i skabet. Jeg synes det har været spændende at få lov til at lave mine egne ”takes” på italiensk mad, og særligt min udgave af Vitello Tonato, synes jeg gav en ny og anderledes oplevelse af en italiensk klassiker, der selvfølgelig stadig smager helt vildt godt”.

Tusind tak til alle som havde købt billet til disse to fantastiske aftener på Scarpetta med Peter Yung bag roret. Vi håber, I nød hver en bid! 

Skulle der have meldt sig en lyst til at besøge Scarpettas italienske køkken, kan du se den fulde menu og booke bord på Scarpetta her.