Cofocos solcellepark har nydt godt af den danske sommer

I foråret 2018 blev stikket sat i Cofocos solcellepark i Nees i Nordvestjylland. Siden da har vi i takt med årets utallige solskinstimer glædeligt kunne følge med i parkens produktion af bæredygtig energi til glæde for vores restauranter, vores gæster og ikke mindst klimaet.

Den forventede årlige produktion i parken var estimerede 5.000 MWh, som svarer til det årlige energiforbrug for 3.100 gennemsnitsfamilier. Den danske sommer har dog været så solrig, at vi kan meddele at solcelleparken siden første time, allerede har genereret over 4.800 MWh, selvom der er flere måneder tilbage til, at vi kan fejre parkens 1-års fødselsdag. 4.800 MWh svarer faktisk til over 45.000 almindelige køleskabes energiforbrug på et år!

Solcelleparken har med andre ord allerede sendt mere grøn energi ud i elnettet end Cofocos restauranter og convenience food-produktion bruger på et helt år. Således kan vi glæde os over, at vi altså også bidrager til, at andre virksomheder og husstandes elforbrug dækkes af solcelleparkens grønne energi.

Solcellerne er dog ikke de eneste, som har nydt godt af den danske sommer. Solcelleparken er nemlig beboet af økologiske gæs og ænder. Da der hverken anvendes pesticider eller sprøjtemidler i parken lever fuglene godt, samtidigt med at de holder parkens vegetation nede. I forbindelse med Mortens Aften var lige præcis disse økologiske fjerkræ af finde på menuen på både the italian og Les Trois Cochons og repræsenterede på fineste vis en økologisk og bæredygtig holdning til restaurantdrift.

Du kan læse endnu mere om Cofocos solcellepark her, og du kan altid følge med i solcellernes samlede grønne energi-produktion på tælleren på forsiden af Cofocos hjemmeside.