En bid af Piemonte; Vitello Tonnato

I det nordvestligste hjørne af Italien, lige dér ved grænsen til Frankrig og Schweiz, ligger Piemonte. Et pittoresk område der på mange måde favner alt hvad vi elsker ved Italien; fodbold, fortryllende vin og ikke mindst, sofistikeret men simpel mad, skabt med kærlighed. Af den kærlighed springer vores alle sammens Vitello Tonnato.

"Vitello Tonnato is simple, You make veal. You make tuna sauce". 

Gherardo Guarducci.​

Et umage par kan man kalde tun og kalv; "strangers on a plate" som New York Times proklamerer det. I denne forening er det dog som er de skabt for hinanden. De fine skiver kalv, der møder den bløde tun. Havet møder marken. Det er en ret som kan dele vandene, men for alle der elsker den, så er hver gang som at tage en bid af Italien.

Fra den 20. februar har køkkenchef Charlie Frederichsen sat den kære Italienske antipasti på menuen på Vespa. Her kan du nyde den, som den skal; som en juvel blandt andre antipasti, med lidt focaccia sul lato.