Guide: Ceviche eller Crudo?

Der findes tusindvis af måder at tilberede fisk på og ligeledes tusindvis af forskellige fisk at tilberede. Fisk kan steges, bages, grilles og koges eller nydes rå, og netop rå fisk er en delikatesse i mange madkulturer.

Fisken kan naturligvis nydes helt rå – som vi kender det fra sushi og sashimi, men den kan også nydes som en sydamerikansk ceviche i krydret citrussaft, eller som en italiensk crudo med ekstra jomfru olivenolie og syre. Hvorvidt du er til den ene eller den anden udgave – er her et par tips til hvilke Cofoco restauranter, der kan stille din trang til rå fisk og syrlig saft. 

Ceviche er indbegrebet af Peru, og kan derfor selvfølgelig fåes på Restaurant Llama. Der er flere forskellige slags på menukortet, lige fra den mest klassiske udgave med helleflynder, tomat, løg og leche de tigre. Llama serverer også vegetarisk ceviche – en tomatceviche med peberfrugt og en melonceviche med avocado, agurk og jalapeño. Fælles for de sydamerikanske cevicher er den kraftige smag af lime, chili og krydderier.

Selvom Oysters & Grill ikke er en sydamerikansk restaurant, har de ladet sig inspirere af det sydamerikanske køkken og serverer deres eget bud på en ceviche. Den er lavet på torsk og serveres med syltede rødløg, mango, koriander og chili. Er man mere til skaldyr, serverer Oysters også hånddykkede rå norske kammuslinger med tomatsalsa og avocado.

På det italienske osteria, Vespa, finder rå fisk også en plads på menuen, dog som en italiensk crudo. Fisken er laks og den serveres med ekstra jomfru olivenolie, citrussaft og knasende pistacienødder.

Hos Scarpetta på Islands Brygge og Nørrebro er det også den italienske udgave der har fundet plads. Dog er fisken ikke laks, men frisk makrel, tilsat rigeligt citrus, persille og mynte og vendt med sprøde grønne tomater.

Hvis du er blevet nysgerrig på hvad restauranterne eller kan byde på, kan du se de forskellige menuer herunder:

Menuen på Llama

Menuen på Oysters & Grill

Menuen på Vespa

Menuen på Scarpetta