Når musikken spiller

Oysters & Grill

Hvordan skaber man den perfekte stemning omkring middagsbordet? Vi har spurgt DJ Christian d'Or, hvordan han mener, man ved hjælp af musik skaber de bedste rammer for en god aften.

Hos Cofoco går vi meget højt op i, at vores gæster får den bedste oplevelse, når de spiser hos os, og en af hovedingredienserne er musikken. Derfor allierer vi os ofte med personer, der ved præcis, hvordan vi får skabt den optimale stemning for vores gæster. En af de personer er den københavnske DJ Christian d'Or, som bl.a. leverer musik til vores hyggelige restaurant Oysters & Grill på Nørrebro. Vi spurgte Christian, hvilke tanker han gør sig, når han sammensætter musikken til en hyggelig aften. Læs med herunder og få et par tips til, hvordan du kan sammensætte musikken til en god aften: 

Hvordan opbygger man den ønskede stemning med musik til sin middag?
"Musikken er et sanseligt indtryk i rummet; ligesom duften af maden, blomsterne på bordet, farverne på væggene og smagen af maden som vi samles om. Altsammen bidrager til energien os mennesker imellem, og når det hele spiller, er vi lykkelige et øjeblik. Musikken kan dog overdøve alle de andre sanser ret let, så hav styr på volumen og akustikken i dit rum. Har du højt til loftet, skal du starte lavt, måske skrue lidt ned for bassen. Måske har du en idé om, hvad du gerne vil med aftenen. Skal I være tætte, dybe og have vendt alt det vigtige? Eller skal I være små-fulde og snakke højt henover bordet? Heldigvis kan man kun styre menneskers temperament til et vist punkt, så hav gerne et par playlister klar, og se hvordan aftenen udvikler sig. Jeg starter altid med noget musik der åbner op, roligt og ofte instrumentalt. Det må helst ikke være for højtideligt, så tør folk sgu ikke at snakke sammen. Så det ligger et sted imellem jazz, folk og soul. Hvis stemningen er høj, er musikken det sikkert også. I det tilfælde, er det vigtigt at det ikke er for hurtigt og hårdt fra starten af, det stresser helt sikkert nogle af gæsterne."

Hvilken stemning er du gået efter hos Oysters & Grill, og hvorfor?
"På Oysters & Grill er stemningen fri og sydlandsk. Der er helt frisk fisk og en 'vinen flyder' vibe og blomstrede voksduge på bordene. Det er farverigt og ret udansk, så gæsterne åbner sig op, som vi næsten kun gør når vi er sydpå  (when in Rome...). Derfor placerer musikken også gæsterne på et udefinerbart feriested. Musikken er eksotisk, med lige dele Nigeria, Californien, Hawaii og Sao Paolo. Gennemgående er viben groovy, det er min signatur, tror jeg. Så vi får lyst til at være tætte på hinanden og ikke kan sidde helt stille."

Hvordan har du opbygget spillelisten til Oysters & Grill?
"Middagen på Oysters & Grill starter med musik fra næsten hele verden. Jeg har altid elsket musik fra Afrika og Sydamerika. Det er så positivt og varmt, at du hænger hverdagen i garderoben sammen med dit overtøj. Med udgangspunkt i mine yndlingskunstnere fra Nigeria, Etiopien og Brasilien bevæger listen sig en smule over i mere vestlig musik som aftenen skrider frem. Det er stadig musik der har meget tydelige rødder i Afrika (som al rytmisk musik nu engang har)."


Er du interesseret i at opleve den unikke stemning hos Oysters & Grill? Du kan læse mere om vores restaurant og booke bord her.

Hvis du vide mere om Christian d'Ors musik, kan du finde hans profil på Soundcloud her.