Minimere madspild

Til kamp mod madspild

Vi arbejder hver dag aktivt på at udnytte hver enkelt råvare optimalt, således at vi kan være med til at nedbringe overflødig madspild. 

Hvert år smides der ca. 700.000 ton mad ud i Danmark. 5% af dette kommer fra hoteller og restauranter. 5% lyder måske ikke af meget, men det svarer til 35.000 ton mad, som hvert år unødvendigt smides ud, og det vil vi gerne lave om på.

The PLEDGE on Food Waste

Hos Cofoco sætter vi vores standard for bæredygtighed meget højt og sigter efter at indgå samarbejder med virksomheder og organisationer både indenfor og udenfor landets grænser, som har samme bæredygtige visioner. Dette gælder også, når vi snakker om noget så lokalt som madspild. 

For at få et større, internationalt perspektiv og ikke mindst inspiration til, hvordan vi kan engagere vores gæster, er vi indgået i et samarbejde med The PLEDGE on Food Waste

"Danish companies are once again showing that they are ahead of the rest by at least 5 to 10 years. Even with nicely streamlined operations, Cofoco’s genuine commitment to food waste prevention through the PLEDGE really shows its intention to set the standard very high" - Benjamin Lephilibert, Managing Director, The PLEDGE on Food Waste

The PLEDGE on Food Waste er et internationalt, selvstændigt program med fokus på 9 nedslagsområder designet til at mindske madspild, nedbringe omkostninger og ikke mindst visualisere opnåede resultater. Du kan se de 9 punkter i visualiseringen nedenfor. 

Det overordnede mål for os alle er at skåne miljøet så meget som muligt, og det skal ikke gøres op i kroner og øre - men hvis vi kan nedbringe vores madspild med en signifikant mængde, frigiver dette økonomi til at købe mere bæredygtige råvarer, og ikke mindst investere i flere bæredygtige tiltag, som vores solcellepark i Nees

Vi arbejder på, at alle vores restauranter på sigt bliver certificeret af The PLEDGE on Food Waste. Som udgangspunkt kører vi pilotprojekt på Restaurant Høst og the italian, og satser på vi inden efteråret, har en certificering i hus.

Der er også tiltag du som gæst kan gøre - bl.a. 

  • at spørge til at få evt resterende mad med hjem i en såkald "Doggy bag"
  • bestil ikke mere end du kan spise. Du kan altid bestille mere mad, hvis du stadig er sulten.

ReFood Certificering

Vi arbejder hver dag aktivt på at udnytte hver enkelt råvare optimalt, således at vi kan være med til at nedbringe unødvendig madspild. Dette sikres ved god indkøbsstyring, intelligent planlægning af menuerne, grundig kontrol med vores lager og opbevaring og sidst men ikke mindst, sortering af vores affald.

Vi arbejder sammen med Daka ReFood, en certificering og forening der tilbyder medlemmer en platform for viden og inspiration om madspild og genanvendelse af stegefedt og fritureolie. 

Om Daka ReFood: 
Daka ReFood indsamler og genanvender madaffald og brugt stege- og friturefedt på den måde, der giver bedst mening miljømæssigt og økonomisk. Virksomheden leverer individuelt tilpassede serviceløsninger for supermarkeder, kantiner, fødevareproducenter, skoler, storkøkkener, restauranter, sygehuse og hoteller. Det madaffald, der indsamles, bruges i produktionen af biogas, et grønt og CO2-venligt alternativ til forbrænding. Det brugte stegefedt og fritureolie genanvendes som andengenerationsbiodiesel, hvilket er en grøn erstatning for de fossile brændstoffer.

Vi arbejder på at alle vores restauranter bliver ReFood-certificerede i 2018. 

Læs mere om ReFood certificeringen her.