Nordiske Restauranter

Hvis du vil helt ind i det nordiske køkken, vil vi foreslå dig at besøge Høst, Vækst og Restaurant Cofoco.

På Høst og Vækst er årstidernes grøntsager og lokale råvarer i højsædet. Begge restauranter tilbyder vegetarmenuer og kan findes med udmærkelsen plate i Michelinguiden 2018. Menuerne er altid fulde af overraskelser, og begge restauranter tilbyder desuden hjemmelavede juicemenuer tilpasset de forskellige retter. 

Restaurant Cofoco er vores første restaurant og ligger på Vesterbro. Restaurant Cofoco begynder med gode danske råvarer og serverer mad fyldt med kontraster: det rustikke og det elegante, det enkle og det avancerede. Og vigtigt af alt - er det altid velsmagende. 

  • Høst

    På Høst serverer vi nordisk mad i topklasse. Der er fokus på grønt og lokale råvarer. Læn dig tilbage og lad dig overraske af køkkenet. Restauranten ligger i gåafstand fra Nørreport station.

  • Vækst

    På Vækst er de nordiske råvarer i fokus. Menuen består af masser af grøntsager og lokalt kød, fisk og fjerkræ. På Vækst er naturlige ingredienser hovedkomponenten i måltidet. Du finder Vækst i Sankt Peders Stræde midt mellem Rådhuspladsen, Vesterport og Nørreport.

  • Restaurant Cofoco

    Der er skruet op for de lokale råvarer på Restaurant Cofoco. Køkkenet er forholdsvist nordisk, men retterne tilberedes som de er bedst, også når det betyder, at inspirationen stammer fra fjerne kroge af verden.

Nordisk mad i særklasse

Nordisk mad er en relativt ny genre, og måske netop af denne grund er der ikke de samme spilleregler, som vi bl.a. kender fra det franske, japanske og italienske køkken. Kendetegnet for det nordiske køkken er, at der konstant bliver eksperimenteret og udviklet på retterne. Der sker hele tiden noget nyt i det nordiske køkken, så man kan aldrig være helt sikker på, hvad køkkenet finder på - dog kan vi garantere, at maden altid er lækker og lavet af de bedste råvarer!

Dog er der en rød tråd, der går igennem alle Cofocos nordiske køkkener. Der er et stort fokus på de mange unikke råvarer, der kan findes i hele Norden. Man kan nemt glemme, hvor stor diversiteten af bl.a. krydderurter og grøntsager egentlig er i Skandinavien - og disse goder fra naturen vil de nynordiske køkkener hjælpe dig med at udforske.

Nye tendenser i det nordiske køkken

Når man tænker over verdenskøkkener, forbinder man ofte pasta med Italien, Moules frites med Frankrig og sushi med Japan. Men hvad forbinder vi egentlig med det danske og nordiske køkken? Forhåbentlig vil man tænke på utallige kombinationer af de fantastiske råvarer, man kan finde i den skandinaviske natur, og det er netop grundtanken med det nynordiske køkken - at vi skal have det bedste fra naturen med i køkkenet, når vi laver mad.

Nordisk mad i København

Cofoco hylder det nordiske køkken, og af denne grund har vi skabt tre nordiske restauranter i København, der alle fokuserer på det nyeste inden for nordisk gastronomi. Det er vores restauranter Høst, Väkst og Restaurant Cofoco.

Restaurant Cofoco var vores første restaurant, og har derfor en speciel plads i vores hjerter. Her vil vi gerne fremvise Nordens kontraster i maden: det rustikke og dramatiske kontra det elegante og idylliske. Det enormt kraftige og smagfulde versus det forfinede og delikate. Naturligvis opdateres vores menu løbende, så vi tilpasser os sæsonen. Vi har også en skøn vegetarmenu, der uden tvivl vil imponere vores gæster.

Høst er en af Cofocos mest unikke restauranter. Den har vundet priser for dens smukke indretning, og er blevet kåret som den smukkeste restaurant i verden. På Høst serverer vi nordisk mad med masser af overraskelser. Til maden tilbyder vi et væld af lækre vine, men vi kan også tilbyde en juicemenu, der er lavet til sæsonens menu. Høst ligger i en klassisk københavnerejendom, og bliver derfor i sig selv et symbol på mødet mellem det nye køkken, og de gamle nordiske byer.

Väkst ligger i det københavnske latinerkvarter, og er derfor - ligesom Høst - næsten symbolsk placeret. I byens smukkeste drivhus forkæler vi sanserne med en nordisk menu, der er præget af friske urter og grøntsager i godt selskab med et godt stykke kød. Til maden kan serverer vi udsøgte vinmenuer eller en tilpasset juicemenu, så du kan opleve alt, hvad det nordiske køkken har at byde på!