Gode råvarer til det gode måltid

Bæredygtighed i Cofoco starter ved valget af det, vi putter på tallerkenen. Vi er bevidste om klimaaftrykket for hver enkelt ingrediens, og det betyder noget for os hvor råvarerne kommer fra og hvordan de er blevet til. Vores menuer udarbejdes efter hvilke råvarer der er i sæson, så vi sikrer, at vi kan skaffe dem lokalt.

Vi udvikler vores retter ud fra en overbevisning om, at grøntsager skal have god plads på tallerkenen, og det er muligt at bestille vegetariske og veganske menuer på alle vores restauranter. Når der endelig skal kød på tallerkenen, så tager vi udgangspunkt i fisk, fjerkræ og svinekød, og lader oksekød være et tilvalg.  

Bæredygtige Råvarer
I dag er alle mejeriprodukter og æg på Cofocos restauranter økologiske, ligesom vi også prioriterer leverandører, der prioriterer dyrevelfærd. Det gør vi fordi den gode smag begynder dér, hvor råvarerne bliver til. 

Vi har gode samarbejder med danske ansvarlige leverandører som Grambogaard, Fiskerikajen og Dybbøl og Hopballe Mølle, og bruger kun økologiske mejeriprodukter og hjertemærket fjerkræ og svinekød, der garanterer dyrevelfærd på gårdene. 

Vand
På alle Cofocos restauranter tapper vi godt dansk vand, filtrerer det, så du får den rene smag, og hælder det på kande. Noget får et skud kulsyre, så du kan vælge den slags vand, du holder mest af. Helt enkelt. Danmark har noget af verdens bedste vand, så vi ser ingen grund til at fragte dyrt emballeret vand fra klodens fjerne afkroge og sælge det til overpris.

Vi tillader os dog at tage et lille beløb for vores vand, men lader det så være ad libitum, så du kan nyde så meget du har lyst til, og ikke blive afregnet pr. flaske. Det virker måske underligt for nogen at vi gør det, siden vi jo "bare" tapper det fra hanen, men det lille fee er med til at sikre vedligehold og udskiftning af filtreringsanlæg, glasflasker til servering, arbejdskraft til filtrering, servering og rengøring m.v.