Cofoco dækkes nu af 100% grøn elektricitet

Vi er stolte af, at Cofoco som den første restaurantkoncern i Danmark kan erklære sig helt uafhængig af klimabelastende såkaldt sort energi. 

I partnerskab med solenergiselskabet Better Energy er vi medejer af en solcellepark, der producerer så meget energi, at vi nu og i fremtidig vækst vil være selvforsynende med solenergi. Vi har investeret et tocifret millionbeløb i solcelleparken, som er på størrelse med ni fodboldbaner og producerer mere end 30% mere elektricitet, end vi i dag bruger i hele Cofoco.

Solcellerne er opført på et grønt areal lige udenfor byen Nees i Nordvestjylland og egner sig til økologisk landbrug, da der hverken anvendes kemikalier eller pesticider til vegetation eller vedligeholdelse.

Næste gang du besøger en af vores restauranter, er du med til at støtte en grønnere og mere bæredygtig kurs i Danmark.

Det handler om at tage ansvar
Vi ved, at vi står overfor nogle store klimaudfordringer, og vi har alle et ansvar for at handle og vende udviklingen. Vi mener, at udviklingen bl.a. skal drives frem af virksomheder som os og håber at kunne inspirere andre virksomheder til lignende initiativer, så den grønne omstilling i Danmark speedes op. 

Vi har stadig vej endnu, og vi kan endnu ikke sige os helt fri af gas og fjernvarme, men med solcelleparken tager vi et kæmpe skridt, som vi er umådelig stolte af! 

Om Solcelleparken 
Solcelleparken i Nees er udviklet og opført af Better Energy, der også varetager driften af anlægget. Se vores video herunder, der tager dig med en tur til vores solcellepark i Nees. 

Fakta

Mange forskellige gasser bidrager til drivhuseffekten. Hver gas bliver vægtet efter det såkaldte Global Warming Potential (GWP). Det er et tal, der fortæller, hvordan gassen påvirker drivhuseffekten og hvor lang tid den lever i atmosfæren.
De mest almindelige drivhusgasser er: 
• Kuldioxid (CO2), GWP: 1 • Metan (CH4), GWP: 21 • Lattergas (N2O), GWP: 310


Læs vores pressemeddelelse