Cofoco donerer 200.064 kr. til Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Søndag d. 29. maj holdt Cofoco en stor velgørenhedsmiddag og fest på Delphine til fordel for Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Det blev på alle måder en vellykket aften, der endte med at vi kunne overdrage 200.064 kr. til Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK).

Simon Jul var aftenens vært og sørgede på sin fantastiske og festlige facon for både underholdningen og maden, sidstnævnte i samarbejde med bl.a. Torsten Vildgaard og det dygtige hold på Delphine.

Den store lyse middelhavsrestaurant midt på Vesterbro var iklædt blå og hvide flag, og ved de til lejligheden opstillede langborde, var der dækket op til det helt store græske gilde. Her sad gæsterne side om side og skålede med sidemakkeren, der denne aften blot var en ven, man ikke havde mødt endnu. Stemningen blev nemlig hurtigt selskabelig, og allerede før forretten var mange nye muntre bekendtskaber skabt. Ved et enkelt bord var der ved aftenens udgang sågar lagt brunchplaner for næste dag - men om det blev ved fuldemandssnakken, melder historien endnu ikke noget om.

Første ret på bordene var østers serveret af Hjalte Pohlentz fra Fiskerikajen, skarpt efterfulgt af friterede rejer, taramasalata, tzatsiki, ærte- og ricottaspread og spanakopita, der gik på rundgang på delefade. Kort efter kom blækspruttesalat, crudo af torsk, og kammusling i egen skal på bordene, også til deling, imens glas med kølig mousserende og hvid vin, samt små kulørte ouzo shots jævnligt blev hævet til et fælles ”YAMAS”, der muligvis har givet genlyd helt ud på Vesterbros Torv. Herefter serveredes fade med souvlaki, græsk salat og saftige grillede grøntsager med yoghurt og urter, alt sammen rundet perfekt af med Simon Juls egen mandelkage med appelsin, honning, fermenterede gulerødder og yoghurtis, og selvfølgelig kaffe og ouzo.

Et af aftenens festlige indslag var Simon Jul som auktionarius, da en samling af mere og mindre sobre græsk-inspirerede objekter, spontant udvalgt kunst fra væggene i restauranten, og gavekort til Cofocos restauranter og Coco Hotel, blev solgt til højest bydende. Herefter fortsatte aftenen med skål og fællesdans rundt om baren til ud på de sene aftentimer, og forhåbentlig vågnede de fleste gæster op mandag, muligvis med lidt ondt i håret, men med rigtig god samvittighed over at have bidraget til en god og vigtig sag.

Aftenen kunne ikke være blevet til uden vores fantastiske leverandører, der har sponsoreret mad og drikke:

Fiskerikajen
Öxneholm
Ingwersen
Sprit & Co
Lieu-dit
Oinofilia