Vi planter træer for klimaet

I 2018 indgik Cofoco partnerskab med Green Earth Appeal via projektet Carbon Free Dining (Carbon Free Cofoco). Via projektet planter vi træer i Tanzania igennem forskellige initiativer. 

Vi lagde ud med at plante ca. 35.500 træer baseret på salget af catering til julefrokost og nytår. Siden da har vi kørt pilotprojekt på Carbon Free Dining på Høst og Restaurant Cofoco og i 2019 er målet at rulle Carbon Free Dining ud på alle Cofocos restauranter. 

Du vil altså kunne CO2 neutralisere dit måltid, ved at tilføje et eller flere træer til din menu. På den måde kan alle vores gæster bidrage i kampen mod klimaudfordringerne et måltid af gangen.


Om Carbon Free Dining

Carbon Free Dining arbejder for at etablere økosystemer og bæredygtige skov- og landbrug i Usambara-bjergene i Tanzania. Træplantningsprojektet går i korte træk ud på at uddanne og styrke lokalsamfund med viden redskaber til at genoprette biodiversiteten og etablere selvforsynende, bæredygtige økosystemer – til gavn for dem selv og for atmosfærens samlede CO2-indhold. Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling, har træerne nemlig en målbar effekt på mængden af CO2, eftersom hvert træ i en gennemsnitlig levetid (forventet 40 år) absorberer i omegnen af 1 ton CO2.

Læs mere om Carbon Free Dining og om moderorganisationen Green Earth Appeal i linkssektionen. Green Earth Appeal er officiel partner i FNs ’Billion Tree Campaign’. Træsorterne varierer afhængigt af de konkrete lokale behov og forhold, men der vil typisk være tale om f.eks. Moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.