Vi planter træer for klimaet

I 2018 indgik Cofoco sit første træplantningspartnerskab med Green Earth Appeal via projektet Carbon Free Dining (Carbon Free Cofoco). Vi lagde ud med at plante ca. 35.500 træer i Tanzania baseret på salget af catering til julefrokost og nytår. I 2020 indgik vi aftale med Reforestation LATAM i Mexico, hvor målet er at plante 300.000 frugttræer over de næste 2 år. Siden 2019 har vores gæster på restauranterne haft mulighed for at bidrage til træ-plantningen, og ved udgangen af 2020 har vi i samarbejde med Cofoco Food plantet 195.173 træer - et tal vi er meget stolte af!

Vores træplantningsprojekt betyder, at du kan CO2 neutralisere dit måltid, når du spiser hos os. Et træ optager nemlig hvad der svarer til et ton CO2 i sin levetid, hvilket sparer atmosfæren for de skadelige gasser, der påvirker klimaet. Ved at plante træer kan alle vores gæster bidrage i kampen mod klimaudfordringerne et måltid af gangen.

Organisationerne bag træplantningsprojekterne arbejder for at etablere økosystemer og bæredygtige skov- og landbrug i hhv. Usambara-bjergene i Tanzania og Veracruz, Mexico. Træplantningsprojekterne går i korte træk ud på at uddanne og styrke lokalsamfund med viden og redskaber til at genoprette biodiversiteten og etablere selvforsynende, bæredygtige økosystemer – til gavn for de lokal og for atmosfærens samlede CO2-indhold. Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling, har træerne en målbar effekt på mængden af CO2, eftersom hvert træ i en gennemsnitlig levetid (forventet 40 år) absorberer i omegnen af 1 ton CO2. Til sammenligning udleder et fly ca. 200kg CO2 på en rejse fra København til Paris.