De hvide asparges er i sæson

En af de helt store sommerbebudere er landet på menuen på flere af vores restauranter, nemlig de hvide asparges. Vi synes, at asparges er en af de mest delikate grøntsager, og elsker særligt de hvide asparges for deres lette sødme og subtile bitterhed. Så det er sikkert at sige, at det altid er med stor glæde når vi igen kan skrive dem på menuerne. 

Hvide asparges er meget populære i Europa, særligt i Tyskland og Frankrig, og dyrkes også i Danmark. Forskellen på hvide og grønne asparges ligger i dyrkningsmetoden. De hvide asparges dyrkes under jorden, så de ikke bliver udsat for solens lys og graves op, når de er klar til høst.Dette gør den hvide asparges mere sart og mindre robust end sin grønne søster, der modnes over jorden og får sin grønne farve af sollys. Dyrkning af hvide asparges kræver således særlig opmærksomhed, og bonden tildækker løbende planterne med jord for at holde sollys væk.

Hvide asparges er i sæson i Danmark fra cirka 1. maj til Sankt Hans. Når højsæsonen er ovre, kan man stadig købe hvide asparges i supermarkederne, men prisen vil være en hel del højere.

Hvide asparges er en sund og lækker grøntsag, som er rig på både vitaminer og mineraler. Traditionelt set bliver de hvide asparges serveret med hollandaise sauce, men kan tilberedes på mange forskellige måder i både koldt og varmt køkken, som side-ret til kød og fisk eller som en ret i sig selv. 

Du kan finde de hvide asparges på flere af vores restauranter lige nu. På Les Trois Cochons serveres de i klassisk forstand med Hollandaise Sauce, mens de på Restaurant Cofoco akkompagneres af rejer med Mousseline sauce. Prøv også en italiensk fortolkning på Scarpetta, hvor de hvide asparges serveres med ricotta, kapers og chili, eller på Vespa som tilbehør til et saftigt stykke kylling.

Se retterne herunder og husk at booke bord, hvis du er blevet sulten efter hvide asparges:

Book bord på Les Trois Cochons

Book bord på Restaurant Cofoco

Book bord på Scarpetta Rantzausgade

Book bord på Scarpetta Islands Brygge

Book bord på Vespa