Quintonil fejrede Llamas 5-års fødselsdag

Det er svært at forstå, at Llama Restaurant & Bar allerede har eksisteret i 5 år. 5 år hvor utallige pisco sours og margaritas er langet over baren og lige så mange tacoer og cevicher er serveret til sultne gæster. Sådan en 5-års fødselsdag skal fejres og det går selvsagt ikke stille for sig. 

Derfor havde vi i anledningen arrangeret et helt særligt event med en helt særlig restaurant. Mexicanske Quintonil indtog nemlig køkkenet på Llama d. 11 april, og serverede en 10-retters menu for de fremmødte fødselsdagsgæster. 

Quintonil er lokaliseret i Mexico City og er med køkkenchef og medejer Jorge Vallejo placeret som nr. 11 på listen over Worlds 50 Best Restaurants. For Quintonils køkkenchef Jorge var besøget i Danmark et særligt gensyn. Jorge Vallejo har nemlig i sin karriere blandt andet arbejdet på Noma. Med sig havde Jorge kokke fra hans egen restaurant, der i samarbejde med Llamas køkkenchef Anders Dyvik og hans dygtige hold i køkkenet fremtryllede 10 fantastiske retter. Værd at fremhæve var blandt andet en smagfuld "lun" ceviche på kammusling med yuzu og mango, langtidsbagt kartoffel med bønner og "græshoppe adobo" samt nixtamaliseret rødbede med reduktion på søde løg. 

Det var tydeligt igennem hele menuen at Quintonil formår at lave mad med kraftige smage og kreative udtryk. Desuden er Quintonil ikke bange for at udfordre vores smagsløg, hvilket blandt andet kom til udtryk i pre-desserten der bestod af en kirsebær og mezcal sorbet med chicatana myrer og desserten der bestod af jordskokker, æble og røget kærnemælksis. 

Til maden blev der serveret en særligt udvalgt vinmenu, der i dagens anledning bød udelukkende på naturvine. Gæsterne fik serveret alt fra let boblende rosé, "Astro Bunny" fra Barossa Valley, Australien til mere klassisk bourgogne og en særlig blend på rød og hvidvinsdruer "Hinterberg" fra Alsace. Med et lille kig til Nikkei-køkkenet blev der serveret "Kizan Sake" til desserten. 

Efter at have spist sig igennem de 10 retter og dertilhørende vinmenu blev lyset dæmpet, stemningen skruet op og DJ Christian D'or indtog DJ pulten, så der fortsat var plads til at nyde en cocktail eller to til den gode musik. 

Der skal lyde en kæmpe tak til alle jer, der var med til at fejre Llamas 5-års fødselsdag. Vi glæder os til mange flere år i jeres selskab. 

Scroll ned for at se en masse flotte billeder fra arrangementet.