Sankthansaften guide 2019

På søndag er det sankthansaften, hvor midsommeren og den lyse tid fejres. Rundt omkring i København findes der mange steder, der rige på aktiviteter og med mulighed for at se bålafbrænding. Vi har samlet nogle udvalgte steder og restauranter, som passer perfekt til en god sankthansaften. 

Frederiksberg - Frederiksberg Have
Hvis du skal se bål og synge med på midsommervisen i Frederiksberg Have kl. 21:30, kan vi varmt anbefale middag på Les Trois Cochons, vores franske oase på Værnedamsvej inden. Nyd fx østers, rørt tatar, steak frites, tarte flambee og alt andet, der hører til på en ægte fransk bistro. Efterfølgende er der kun en hyggelig gåtur op ad Frederiksberg Allé mellem dig og det store bål i Haven.


Lige rundt om hjørnet fra Les Trois Cochons, finder du Spuntino på Vesterbrogade 68, som byder på frisk antipasti og secondo samt pizza Napoletana, som de laves i Italien. Det tager ca. 15-20 minutter at gå til bålet herfra.


Indre by - Tivoli
Tivoli holder sankthansaften med masser af underholdning, musik og Tivoli Illuminationer ved Tivoli Søen kl. 21.30. Vores nordiske restaurant Vækst på Sankt Peders Stræde 34 står klar til at servere smagefulde retter i stilfulde omgivelser. Den nordiske menu er præget af friske lokale grøntsager og urter i selskab med en god bøf, skaldyr eller frisk fisk. 


Banker dit hjerte for japansk mad, anbefaler vi Jah Izakaya & Sake Bar på Gasværksvej som tilbyder et ægte japansk izakaya køkken med både autentiske og klassiske izakaya-retter samt lokale sæsonbaserede menuer. Her er atmosfæren uformel, volumen er høj og aldrig kedelig.

Både fra Vækst og Jah Izakaya tager det under 10 minutter at gå til Tivoli. 

Islands Brygge - Kulturhuset
Skal du til sankthansaften ved kulturhuset Islands Brygge og se sankthansbålet tændes kl. 21:15, kan du lægge vejen forbi Scarpetta Islands Brygge. Scarpetta udforsker det traditionelle og det moderne italienske køkken. Derfor finder du på menukortet både klassiske risottoer og pastaretter, stracciatella med stenbiderrogn og vores helt egen pizza med blomkål og trøffel. Vi har desuden en dejlig family style menu, som hele familien vil nyde. Fra Scarpetta kan I gå langs vandet til bålet i løbet af 5-10 minutter.