Cofoco Food planter 30.000 træer i Tanzania

Gennem jule- og nytårsmenuer støtter Cofoco Food bæredygtigt, selvforsynende jordbrug i Usambara-bjergene. Årets salg forventes at blive omsat til ca. 30.000 nye træer.

Hvert år op til jul og nytår er der ekstra travlt i Cofocos storkøkken (Cofoco Food) med tilberedning og levering af mad til københavneres julefrokoster og nytårsfester. I år har Cofoco som den første danske madvirksomhed indgået et samarbejde med den britiske organisation Carbon Free Dining. Samarbejdet betyder, at Cofoco Food med hver eneste solgte menu til jul og nytår garanterer, at der bliver plantet et træ til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania.

”Når nu det politiske system hænger i bremsen, er det bydende nødvendigt at vi som virksomhed tager vores del af ansvaret i den grønne omstilling. Det lyder måske flot, men et enkelt festmåltid kan gøre en konkret forskel, og med vores volumen bliver der faktisk tale om en ganske markant forskel. Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi hjælper til en målbar CO2-reduktion,” forklarer August Lund, medejer af Cofoco.

Sidste år resulterede december-højtiderne i et samlet salg på omkring 30.000 menuer, og Cofoco Food forventer som minimum et tilsvarende resultat i år. Det vil forventeligt betyde 30.000 nye træer, som vil medføre en række positive effekter helt i tråd til FNs verdensmål om bæredygtig udvikling.

Carbon Free Dining arbejder for at etablere økosystemer og bæredygtige skov- og landbrug i Usambara-bjergene i Tanzania. Træplantningsprojektet går i korte træk ud på at uddanne og styrke lokalsamfund med viden redskaber til at genoprette biodiversiteten og etablere selvforsynende, bæredygtige økosystemer – til gavn for dem selv og for atmosfærens samlede CO2-indhold. Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling, har træerne nemlig en målbar effekt på mængden af CO2, eftersom hvert træ i en gennemsnitlig levetid (forventet 40 år) absorberer i omegnen af 1 ton CO2.

Læs mere om Carbon Free Dining her og om moderorganisationen Green Earth Appeal her, som er officiel partner i FNs ’Billion Tree Campaign’. Træsorterne varierer afhængigt af de konkrete lokale behov og forhold, men der vil typisk være tale om f.eks. Moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.

Produceret på solcelleenergi

Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling og det kommer i kølvandet på forsommerens nyhed om, at Cofoco med opførelsen af sin egen solcellepark i Nordvestjylland nu udelukkende driver samtlige 13 restauranter og omfattende catering- og convenience-produktion på grøn solcelleenergi.

”Vi ønsker altid at give vores restaurantgæster og cateringkunder en god spiseoplevelse, og med træplantningsprojektet og vores solcellepark vil vi også gerne vise, at er parate til at tage ansvar for den påvirkning, vi som virksomhed har på miljøet. Vi glæder os til at præsenterer flere bæredygtige initiativer fremover,” siger August Lund.