Det spirer i Mexico
Siden starten af 2019 har Cofoco plantet træer til fordel for klimaet. Vi startede i Tanzania via samarbejdet med Green Earth Appeal, hvor vi hidtil har plantet knap 120.000 træer. I slutningen af 2019 udviddede vi vores træplantningsinitiativ med endnu et samarbejde denne gang i Veracruz, Mexico. Målet er at plante op mod 300.000 frugttræer i Mexico, og nu er der godt nyt fra vores trofaste mand i marken, Marcos Aguilar.
De første 30.000 frø som Cofoco har plantet er begyndt at spire, og små træer springer frem i det store "nursery". Til september skal de plantes ud på det 75 hektar store landområde drevet af Marcos, som også er manden bag vores bæredygtige kaffefarm, der ligger i samme område.
Træbestanden består af 12.000 lime træer, 4.000 allspice træer, 5.000 guanabana træer, og 9.000 avokado træer. Om to år begynder træerne at give afgrøder, der skal plukkes og sælges af de lokale farmers, og som derved skaber flere jobs i regionen. Samtidig vil træerne være store nok til samlet at kunne absorbere 840.000 kg CO2 om året, hvilket svarer til at de absorberer skadelige drivhusgasser fra 285.714 tons deponeret skrald. Det svarer også til den samme CO2 udledning som opladningen af 107,127,066,600 smarttelefoner (find CO2 omregner i menu til venstre for artikel).
Beplantning af de første 30.000 træer er blevet en realitet på baggrund af donationer fra Cofoco og vores gæster og med hjælp fra de mange, der bestilte nytårs- og julemenuer i december 2019. For hver menu solgt, donerede Cofoco og Cofoco Food nemlig et træ på vegne af de spisende.
Hjælp os med at nå vores mål
På vores restauranter kan du støtte vores træplantnings-initiativer ved enten at bestille vores faste menuer eller tilkøbe træer a la carte. Og hver gang du bestiller catering menuer fra Cofoco Food, donerer vi et træ per menu på dine vegne.
Se det nye nursery
Er du nysgerrig på, hvordan sådan et træ-nursery ser ud, så se med herunder.