Høst modtager The PLEDGE certificering for reducering af madspild

Efter mange måneders intensivt arbejde med madspild, er vi stolte af at kunne fortælle, at Høst som første restaurant i Europa har opnået The PLEDGE on Food Waste certificering.

At arbejde med madspild er et vigtigt led i vores dedikation til bæredygtig restaurantdrift, og derfor betyder det også rigtig meget, at vi nu har et internationalt certifikat i ryggen fra The PLEDGE on Food Waste.

The PLEDGE on Food Waste er et internationalt, selvstændigt program med fokus på 9 nedslagsområder designet til at mindske madspild, nedbringe omkostninger og ikke mindst visualisere opnåede resultater. Høst har de sidste 12 måneder dedikeret sig til minutiøst at måle, veje og sortere al affald på baggrund af detaljerede skemaer samt intensivt arbejde med optimering.

På Høst har vi indtil videre lykkedes med at reducere vores madspild med 45% siden vi begyndte at arbejde mod at opnå certificeringen fra THE PLEDGE. Det svarer til, at vi har sparet 7,2t mad og derved har reduceret vores CO2 udledning med 14,4t.

Det overordnede mål for os alle er at skåne miljøet så meget som muligt, og det skal ikke gøres op i kroner og øre - men hvis vi kan nedbringe vores madspild med en signifikant mængde, frigiver dette økonomi til at købe mere bæredygtige råvarer, og ikke mindst investere i flere bæredygtige tiltag, som vores solcellepark i Nees og vores nyerhvervede kaffefarm i Mexico.

Du kan læse meget mere om The PLEDGE on Food Waste under Vores Ansvar