Torta Al Limone - Ny dessert på Scarpetta

Den italienske citrontærte med brændt marengs er en klassiker og favorit i manges øjne. Balancen mellem den syrlige citroncreme og den søde marengs kombineret med den sprøde tærtebund, sender de fleste i desserthimlen. 

Hos Scarpetta bruger vi italiensk marengs til vores citrontærter. Den er kendetegnet ved en mere cremet og "sticky" blød marengs, som egner sig godt til toppings. Forskellen på den italienske marengs og den franske marengs er måden sukkeret behandles. I den italienske marengs koges sukkeret til en sirup inden den blandes i de piskede æggehvider, så den bliver mere tæt, smooth og cremet. I en fransk marengs blandes sukker direkte i de piskede æggehvider uden at blive smeltet inden, hvilket giver en mere luftig og let marengs. 

Vi anbefaler, man nyder vores torta al limone med en limoncello eller en espresso på siden. Ønsker du selv at smage den nye dessert kan du booke bord på Scarpetta Rantzausgade og Scarpetta Islands Brygge. Desserten er også en del af vores nye family style menu.