Dashi – hjertet af japansk madlavning

På Jah Izakaya og Sake Bar gør vi os umage med at introducere og producere autentiske og klassiske izakaya retter. Vi er stolte over at være en autentisk japansk tilføjelse til Københavns restaurantscene, og lige så stolte er vi af vores udvælgelse og anvendelse af råvarer og japanske madlavningsteknikker. Derfor er der god grund til at fortælle vores gæster om de magiske øjeblikke køkkenet formår at skabe på tallerkenerne, der bliver sat foran vores gæster.

Glødende rispapirslamper der kaster et roligt og varmt skær ned over de forventningsfulde gæster, der ved, at de sidder på første række til en kulinarisk oplevelse fra en ægte japansk izakaya. Restauranten emmer af liv og køkkenet summer af energi og lyde fra madlavningen på japanske teknikker danner en komposition af melodier, der blidt strømmer ud og omfavner samt rodfæster stemning fra en uformel japansk gastropub – en izakaya.

Hemmeligheden bag Jah-stemningen står du får, mens magien i køkkenet stammer fra en ingrediens vi er begejstret for. Et stykke af den japanske kulinariske historie – dashi.  

Dashi, den japanske madlavningsbouillon stammer fra mere end 800 år siden og er hjertet af det japanske køkken til den dag i dag. Denne klare og beskedne bouillon er infuseret med en tydelig umami (saltet) smag, der tilføjer en rig smag og dybde til enhver skål. Japansk dashi kan laves med bare vand og en eller to grundlæggende ingredienser som kombu og tørret bonito fisk, tunens fætter.    

Hos Jah Izakaya bruger køkkenchefen Shinya Ito dashi i mange retter, blandt dem Aggedashi Tofu, som er en let dybstegt silkeagtig tofu serveret i dashi med ingefær og daikonrod. En klassisk repræsentation af japansk soul food. Dashi kan også serveres alene en smagfuld bouillon eller en suppe. Det er ren umami magi.

Book bord på Jah Izakaya & Sake Bar her.