Hvem ka’ ikke li' muslinger?

Muslinger er en yndet spise i en bred vifte af madkulturer. Muslinger findes i mange forskellige arter, faktisk findes der over 80 forskellige arter af havmuslinger bare i havene omkring Danmark.

I fransk gastronomi er blåmuslinger blandt de mest populære. De fleste kender de klassiske retter Moules Marinieres eller Moules Frites, hvor de flotte blåmuslinger bliver dampet i sauce af hvidvin og krydderurter og enten akkompagneres af friskbagt brød eller sprøde fritter.

Netop disse to populære franske retter er at finde på menukortet hos vores lille hjørne af Frankrig – Les Trois Cochons på Værnedamsvej, der har Moules Marinieres på aftenkortet, og også serverer Moules Frites til både frokost og aften.

En anden ret med blåmuslinger er den italienske klassiker Kulmule Al Ghiotta hos Vespa på Store Kongensgade. I denne ret er kulmule hovedingrediensen, men blåmuslinger spiller, sammen med kartofler, kapers, grønne oliven og tomat, en vigtig rolle i den smagsfyldte sicilianske fiskegryde.  

De italienske køkkener hos Scarpetta Rantzausgade, Scarpetta Islands Brygge og Spuntinohar også kastet deres kærlighed over muslinger. Dog ikke blåmuslinger – men de lidt mindre velkendte vongolemuslinger. De serveres med hjemmelavet pasta linguine, vendt i rigeligt chili og krydderurter. 

Sidst men ikke mindst, er muslinger selvfølgelig at finde hos Oysters & Grill. Her findes flere forskellige typer af muslinger, både blåmuslinger, vongolemuslinger og knivmuslinger. Fælles for dem alle er, at de kan bestilles pr. 100 g, så du helt selv kan bestemme hvor meget du kunne tænke dig af hver.