Sæson for asparges

Der er mange gode ting ved maj måned. Det er højsæson for forår og solskin og det er ofte i maj at vi nyder årets første grillaftener, badeture og kolde øl i den grønne natur. Men maj er også lig med nye spændende råvarer i sæson - og lige nu er der ingen tvivl om, at det er asparges vi ka' li'!

Glæden ved asparges kan tydeligt ses på menukortene hos Cofocos restauranter. Vi nyder både de grønne og de hvide asparges og tilberedningen varierer alt efter hvilken køkkenchef der har sammensat retterne. 

Er du mest til de hvide asparges bliver du nødt til at svinge omkring Les Trois Cochons. Her serveres de på helt klassisk vis med sauce hollandaise. Enten som en del af vores 10-retters family-style menu eller som en a la carte ret i selskab med stegt slethvar og stenbiderrogn.

Der er også hvide asparges hos Høst. Her serveres de som en del af hovedretten sammen med sprød kulmule og håndpillede rejer. Hvis du er helt tosset med asparges, så er det om at komme afsted - der er nemlig også grønne af slagsen som forret sammen med saltet helleflynder og peberrod. 

Hos Scarpetta Islands Brygge og Scarpetta Rantzausgade er de flotte hvide asparges også på menuen. De serveres på ægte italiensk manér med bagna cauda - en klassisk italiensk ansjosdip der stammer fra Piemonte. 

Det sidste tip til de hvide asparges er et helt særligt af slagsen. Jah Izakaya har selvfølgelig også fået fingre i de friske hvide asparges og serverer dem grillede og i dashi med pocheret æg. 

Bare fordi at sæsonen for de hvide asparges har taget Danmark med storm, betyder det jo ikke at vi må glemme de grønne af slagsen. Grønne asparges kan modsat de hvide fås hele året - men der er ingen tvivl om at de bare smager af mere disse måneder. 

Vækst bærer de grønne asparges deres helt egen ret på det vegetariske menukort. De serveres grillede og med kejserhatte og havgusost. Er du derimod glad for dine asparges sammen med kød, så må du på besøg hos Restaurant Cofoco. Der serveres de nemlig med lammeculotte, creme på hampefrø, puffet hvede og sauce på persille og fermenteret hvidløg. 

Er du allerede helt vild med både grønne og hvide asparges - så ska' du da smage broccoli asparges! Den finurlige krydsning mellem broccoli og pak choy er fuld af smag og serveres i flere forskellige retter på Spuntino.

Glædelig asparges sæson!